Fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter

Fylkesmestrene i UB med diplom og premie - Klikk for stort bildeVinnere av ungdomsbedrift Kristin Sundstrøm

 Gratulerer til Lur UB fra Nordkjosbotn videregående skole

9 mars gikk fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter av stabelen. Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark kjørte i år live-sendinger fra flere steder i regionen, ettersom de i år ikke kan samle alle på ett sted av smittevernhensyn. Ved Nordkjosbotn videregående sto Robert Lundgren fra Finnmarks»kontoret» for regien under sendinga og arrangementet hos oss.

Livesending. Mann holder et kamera. - Klikk for stort bildeRobert Lundgren filmer elever Kristin Sundstrøm

 
Entreprenørskapsgruppa sørget for høy stemning og jubel – og vi kan trygt si at vi sto for den mest livate og høylydte forsamlinga av alle via skjerm! Ved NVGS er det i år tre ungdomsbedrifter; Kakehjørnet UB – som baker og selger diverse bakevarer, Nordabris UB som utarbeider nordnorsk duft-merkevare, og Lur UB som jobber med innovasjonsprosess og produkter i resirkulering av plast.
Elevene har programfaget entreprenørskap og bedriftsutvikling 1 – der skolen i samarbeid med UE Troms og Finnmark kjører ungdomsbedrift som metode. En fantastisk gjeng ungdommer – noe som i grunnen gjelder alle elevene ved skolen vår!

Å delta på mesterskap er valgfritt for ungdomsbedriftene, og i år valgte Lur UB å melde seg på. Fylkesmesterskapet har ulike del-konkurranser, og ub-ene velger hvilke de har lyst å konkurrere i.
Lur UB har også sørget for samarbeid med yrkesfagavdelinga i produktutviklinga, både med bruk av verksted og kompetanse fra både yrkesfaglærere og yrkesfagelever.

Etter hvert som fylkesmesterskapet rullet i vei, og priser ble delt ut – tenkte nok Lur UB at de kanskje ikke fikk noen priser denne gang. Men helt til slutt – siste pris ut – og den gjeveste av alle – den tok Lur UB! Beste ungdomsbedrift i Troms! Juryens enstemmige begrunnelse var blant annet at ideen hadde høy innovasjonsgrad, fokus på bærekraft og elevene utnyttet egen kompetanse sammen med andre samarbeidspartnere.

Martin, Johannes, Lene, Linnea og Richard fra Lur UB skal nå representere Troms i Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter i april! Vi gratulerer så mye – og takker alle ved skolen som er med og bidrar underveis!

PS: Auditoriet vårt har aldri før vært dekt av så mye konfetti!

Se også reportasjen laget av avisa Nye Troms her (pluss-sak)

Til toppen